03 sep 2017

k.v. Lemmer 1 - k.v. W.I.K.’34 1

Na een aantal trainingen, een toernooi en een oefenwedstrijd stond er voor de selectie k.v. W.I.K.’34 op zaterdag 2 september alweer de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Door de vroege competitiestart was het team nog niet geheel compleet, maar gelukkig was er een goede aanvulling van het tweede team. Bedankt daarvoor!

Om half 4 floot scheidsrechter B.J. Profijt voor de start van de wedstrijd tegen k.v. Lemmer 1.

W.I.K.’34 begon sterk aan de wedstrijd. Er werd lange aanvallen opgezet en goed samen gespeeld. Hierdoor kwamen er mooie acties naar voren, en die werden beloond met doelpunten. Ook Lemmer pakte nog een aantal doelpunten mee maar kon W.I.K.’34 niet bijbenen in de eerste helft. De ruststand was 5-10 in het voordeel van de ploeg uit Damwâld.

In de pauze werden de spelers op scherp gezet, niet inzakken en dit goede spel doorzetten was de opdracht. Maar van de woorden van de coach was in het begin van de tweede helft weinig te zien. Er werd minder beheerst gekorfbald, waardoor er een aantal fouten werden bestraft. Het geluk zat W.I.K.’34 in die periode ook even niet mee. Vele doelpogingen gingen net mis, en rolden de korf weer uit. Lemmer kwam daardoor qua score op twee punten verschil.

Langzamerhand konden we de draad weer oppakken. De verdediging stond goed waardoor Lemmer moeite kreeg om te scoren. Hierdoor kreeg W.I.K.’34 de tijd om het doelpuntenverschil te vergroten. Er werd weer vol vertrouwen en beheerst gekorfbald, zoals in de eerste helft, en er begonnen weer doelpunten te vallen. Lemmer begon daar in tegen juist slordiger te spelen en er maakten vele plaatsfouten. Vanaf dat moment kon het Lemmer geen tegenstand meer bieden. De scheidsrechter floot met een stand van 12-19 voor het eindsignaal. Door deze mooie overwinning staat k.v. W.I.K.’34 1 op dit moment op de eerste plaats in het klassement.
Volgende week, zaterdag 9 september, staat er de derby tegen k.v. Veenwouden op het programma. Deze zal om 15:30 uur gespeeld worden in Damwâld.