16 nov 2017

Moeizame zege W.I.K.'34 1 op Spannum 1

Zaterdag 11 november vond de start van het nieuwe zaalseizoen plaats, in de Boppeslach te Damwâld kwam de geduchte tegenstander Spannum op bezoek bij de selectie van KV W.I.K. ’34. Na al vele malen tegenover elkaar gestaan te hebben, weten de beide ploegen waar ze aan toe zijn. Feit is dat beide ploegen altijd voor de overwinning moeten vechten aangezien ze flink aan elkaar gewaagd zijn, ook dit weekend was dat weer het geval.

De strijd zorgde ervoor dat de wedstrijd aantrekkelijk werd, aangezien beide ploegen moeite hadden om verzorgd spel te laten zien in deze eerste wedstrijd van dit seizoen. Beide partijen moesten hard werken voor de doelpunten, die de eerste helft dan ook schaars waren. De voorsprong was er geleidelijk voor de thuisploeg, een constant verschil van twee doelpunten was af te lezen van het scorebord. De verdedigende inzet van zowel Spannum als WIK zorgde ervoor dat het scoren enorm lastig gemaakt werd, het leidde uiteindelijk tot een ruststand van 6-4 in het voordeel van de thuisploeg. Het was de ploeg van Sytse de Boer dat sterker de kleedkamer uit kwam, het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg. De score liep op en het spel werd beter, mooie doelpunten leidden uiteindelijk tot een comfortabele voorsprong van zes doelpunten. Spannum wist iets terug te doen maar het bleek niet genoeg te zijn, met een 14-9 winst neemt de selectie van KV W.I.K. ’34 de koppositie van de competitie in beslag, het is nu zaak om deze vast te houden. Zaterdag 18 november staat om 15:15 uitwedstrijd tegen Zunobri op het programma.