16 nov 2014

NQL1 - W.I.K.'34 1

Zaterdag 15 november stond er voor W.I.K.'34 een streekderby op het programma. NQL uit Rinsumageest/Burdaard was de tegenstander. Geen onbekende ploeg voor W.I.K.'34, want bijna elk competitieseizoen treffen deze twee korfbalclubs elkaar wel eens. Zo ook afgelopen veldseizoen, toen W.I.K.'34 met 7 veldspelers verder moest spelen tegen 8 van NQL. NQL wist toen de wedstrijd te winnen, dus W.I.K.'34 was erop gebrand deze wedstrijd te winnen. Al snel kwam NQL op een 2-0 voorsprong. W.I.K.'34 antwoordde met een inloopbal en maakte er 2-1 van. NQL was de eerste 20 minuten gretiger op de bal en wist beter de korf te vinden. Hierdoor keek W.I.K.'34 al snel tegen een 7-2 achterstand aan. De laatste 10 minuten van de eerste helft kon W.I.K.'34 nog iets terug doen en dat zorgde voor een 7-4 ruststand. Na de rust was het W.I.K.'34 dat steeds gretiger werd en ook vaker de korf wist te vinden. Ze kwamen terug tot een stand van 10-8. NQL werd hierdoor wakker geschud en benutte op de juiste momenten de kansen om in het voordeel van W.I.K.'34 te blijven. Door twee strafworpen kwam er weer een gaatje van vier doelpunten, 12-8.  W.I.K.'34 antwoordde met een mooi afstandsschot, maar het was NQL dat meteen het verschil weer vier doelpunten maakte met een inloopbal. Met nog 10 minuten te spelen stond er een stand van 13-10 op het scorebord. W.I.K.'34 bleef knokken, maar zag elke keer de bal van de korf schieten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een stand van 15-11 in het voordeel van NQL. Ondanks het verlies kijken de WIK’ers met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Er is gestreden tot aan de laatste minuut en dat geeft moed voor de volgende wedstrijden. Volgende week zaterdag 22 november staat voor W.I.K.'34 de uitwedstrijd tegen Harkema 1 op het programma.