15 sep 2018

W.I.K.'34 1 - Deinum 1

DAMWALD – Zaterdag 15 september stond de wedstrijd WIK – Deinum op het programma. De wedstrijd begon om 16:00 uur in een heerlijk nazomers zonnetje op het sportveld in Damwald. WIK had in een midweeks programma verloren van WWC uit Wieuwerd, en ook Deinum wist de eerste wedstrijd van het seizoen tegen It Fean/Boelenslaan niet te winnen. Beide teams zochten dus in deze wedstrijd naar de eerste overwinning van het seizoen.

De ploeg uit Damwald begon heel erg stroef aan de eerste helft. De bal werd onderling slecht overgegooid en er werden wel enige kansen gecreëerd, maar deze kansen werden niet goed afgemaakt. Deinum wist hier goed gebruik van te maken door de bal wel regelmatig door de korf te gooien. In de rust leidde Deinum dan ook geheel volgens het spelbeeld met 3-10. De tweede helft speelde WIK scherper dan in de eerste helft, en nam de ploeg uit Deinum wat gas terug. Op deze manier wist de ploeg uit Damwald het gat, dat vanwege de slechte eerste helft op het scorebord stond, steeds verder te verkleinen. Kleiner dan drie doelpunten is het gat tussen de beide teams echter niet meer geweest, doordat Deinum de draad ook na rust weer wist op te pakken. De wedstrijd WIK – Deinum eindigde met een eindstand van 14-20.

Korfbalvereniging WIK heeft na dit verlies een week vrij. De volgende tegenstander, Noveas uit Steenwijk, komt op zaterdag 29 september om 15:30 uur op bezoek in Damwoude. Deinum neemt het op 22 september thuis op tegen Lintjo.

Doelpuntenmakers WIK’34: Simon Fokkema 6x, Sybrand de Boer 5x, Marinus de Vries 2x en Miranda Krol 1x